احساس اضطراب یک واکنش نسبتاً عادی هنگام تجربه موقعیت های هیجان انگیز، استرس زا یا جدید است. با این حال، دانش آموزانی که در مدرسه اضطراب دارند می توانند یک اختلال جدی تری داشته باشند که نیاز به درمان دارد. اضطراب هنگامی شروع می شود که دانش آموز را از فرصت هایی مانند شرکت در فعالیت های خارج از برنامه یا مشاغل اجتماعی دور کند. در این بخش از مجله آرموو نگاهی داریم به ۱۰ نشانه مهم اضطراب دانش اموزان در کلاس.

انستیتوی ملی بهداشت روان گزارش می دهد که تقریباً ۲۵٪ از نوجوانان بین ۱۳ تا ۱۸ سال دچار اختلال اضطراب هستند و کمی کمتر از ۶٪  آن ها دچار اختلال اضطراب شدید هستند. این بدان معناست که از هر چهار نوجوان یک نفر با اضطراب دست و پنجه نرم می کند که بر زندگی روزمره آنها تأثیر منفی می گذارد.

 

آیا نیاز به مشاوره درسی و رفع اشکال دارید؟؟

 

۳ شکل اضطراب در دانش آموزان

معمولاً اضطراب در کودکان و نوجوانان از مهدکودک تا کلاس دوازدهم به سه شکل مختلف بروز می کند: امتناع از رفتن به مدرسه، اضطراب امتحان و اضطراب اجتماعی.

این سه شاخه اضطراب دانش آموزان می تواند در اثر عوامل مختلف ایجاد شود و معمولاً نشانه ای از یک اختلال اضطرابی عمیق تر است.

پنج نوع عمده از اختلالات اضطرابی وجود دارد، این موارد شامل اختلال اضطراب عمومی، هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال اضطراب پس از آسیب دیدگی و اضطراب اجتماعی است.

از آنجایی که اضطراب دانش آموزان معمولاً یکی از عمده ترین اختلالات ناشی اتفاقاتی است که در مدرسه رخ می دهد، درک کردن معلمان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا درک این امر به منظور پشتیبانی و ارائه منابع مؤثر برای بهتر شدن دانش آموزان بسیار اهمیت دارد. مؤثرترین روش برای کمک به دانش آموزان که مداوما اضطراب دارند، دانستن چگونگی پرداختن به آن است.

غالباً به اضطراب دانش آموزان بی توجهی هایی صورت می گیرد و رفتار غیرقابل پیش بینی آنها، مانند حاضر نشدن بر کلاس، ممکن است غیرمسئولانه تلقی شود. اگر معلمان آمادگی داشته باشند و بتوانند کاری کنند که دانش آموز از میزان اضطرابش کم شود، می تواند محیط امنی را ایجاد کنند تا دانش آموز احساس بهتری در کلاس درسی خود داشته باشد و با احساس بهتری به تحصیل بپردازد.

 

۱)تغییرات عاطفی

زمانی که دانش آموزان اضطراب را تجربه می کنند که به صورت مداوم با آن مواجه می شوند و این امری خارج از کنترل می شود برای آنان طوری که با یک اتفاق ساده و کوچک می توانند رفتار های غیر منطقی از خود بروز دهند. دانش آموزانی که با اضطراب های خارج از کنترل دست پنجه نرم می کنند بسیار تحریک پذیرند و هر اتفاقی می تواند باعث اضطراب بیشتر آنان شود.

دانش آموز ممکن است همچنین  احساس بی قراری داشته باشد که برای جلوگیری از وضعیتی که از نظر آنان تهدیدآمیز است رفتار های غیرمنتظره ای بروز می دهند. به طور مثال در حین امتحان این اضطراب می تواند باعث شود دانش آموز به یک باره از کلاس بیرون بیاید و از امتحان دادن امتناع کند.

تغییرات عاطفی همچنین می تواند ترس بیش از حد و غیر منطقی از انجام کار های روزانه، عصبی بودن و عزت نفس پایین در فرد ایجاد کند.

 

۲)تغییرات اجتماعی

یکی از اضطراب هایی که در دانش آموزان رخ می دهد، تغییرات و موقعیت های اجتماعی است که برای آنان رخ می دهد. به طور مثال دانش آموزانی که دارای اضطراب های اجتماعی هستند نمی توانند همانند دوستان خود به فعالیت های اجتماعی معمول خود بپردازند، آنان با آوردن بهانه هایی تلاش می کنند تا از هر گونه فعالیتی در اجتماع سرباز بزنند. اضطراب های اجتماعی به طور معمول از میانگین سنی ۱۳ سالگی شروع می شود و تا دوران دبیرستان به حساسیت بیشتری می رسد.

دانش آموزانی که دارای اضطراب های اجتماعی هستند، انزوا طلب و گوشه گیر می شوند و به همین علت مدت زمان زیادی را به تنهایی می گذرانند. در برخی موارد که اضطراب اجتماعی در افراد بسیار شدت پیدا می کند، دانش آموزان به اختلال لالی(سکوت) اختیاری مبتلا می شوند. معلمان در مدرسه باید رفتار های دانش آموزان را زیر نظر بگیرند تا در صورت نشانه های رفتاری غیر عادی و یا سرکشانه بتوانند در موقعیت مناسب آن ها را برای درمان جدی تر به مشاوران معرفی کنند.

 

۳)تغییرات فیزیکی

زمانی که تغییرات فیزیکی به علت اضطراب شدید شروع می شود، برای بدست آوردن بهترین نتیجه باید نمونه های آن را مورد بررسی قرار داد. برخی از نشانه های تغییرات فیزیکی می تواند شامل: سردرد، سرگیجه، تعریق بدن، درد در عضلات، حالت تهوع و بیماری معدوی، خستگی بیش از حد، کم اشتهایی و بی اشتهایی غیر معمول باشد.

نکته: باید گفت سردرد  های متناوب و دوره ای به طور حتم نشانه از اضطراب دانش آموزان نیست و ممکن است عوامل دیگری همچون کمبود ویتامین و مشکلات دیگر باشد که بهتر است برای درک درست آن به پزشک مراجعه کنید.

 

حتما بخوانید:۶ نوع از اختلالات یادگیری و علائمی که باید بدانید

۴)آشفتگی(اختلال) در خواب

خوابیدن نقش بسیار اساسی در سلامتی هر فرد دارد. توصیه مشاوران و روانشناسان برای دانش آموزانی با سنین ۱۳ تا ۱۸ سال این است که بین ۸ تا ۱۰ ساعت را در طول روز به خوابیدن و استراحت اختصاص دهند. اضطراب ها در دانش آموزان می تواند تأثیرات بسیار منفی ای بر خواب آنان بگذارد. مشکلاتی در خوابیدن، خواب ماندن، کابوس های وحشتناک و خستگی بعد از خواب می تواند نشانه هایی از اضطراب دانش آموزان باشد. برای پیش گیری بهتر است از نشانه های رفتاری ای که بدون علت اتفاق می افتند به سادگی گذر نکنید و آنان را جدی بگیرید.

۵)عملکرد ضعیف مدارس

مدارس با عملکرد ضعیفشان در نوع آموزش و روش تربیتی می توانند باعث ایجاد اضطراب در دانش آموزان می شود. دانش آموزانی که از اضطراب رنج می برند ممکن است به دلیل بیماری های جسمی ناشی از اضطراب از مدرسه اخراج شوند و یا به دلیل اختلال خواب و نگرانی مداوم، تمرکز شان را در کلاس درس از دست بدهند.

علائم مشخص شده شامل کاهش در نمرات، تکالیف غالباً گمشده و مشکل در تمرکز است.

 

۶) حملات اضطرابی و ترس های ناگهانی

از نشانه های هجوم اضطراب و ترس های ناگهانی اختلال اضطراب است، هر چند همه افرادی که دارای اضطراب هستند دچار این حملات نمی شوند. افراد بسیار زیادی نمی توانند این حملات سخت را تحمل کنند و تجربه کردن آن برایشان دشوار است. توجه به این نکات حائز اهمیت است که اگر دانش آموزان این نوع نشانه های رفتاری از خود بروز دهد باید بدانید  که ممکن است دچار حمله اضطرابی شده باشد شامل: سرگیجه، ناراحتی و یا درد معده، مشکلاتی در تنفس، درد در قفسه سینه، بی حسی در برخی از اندام های بدن و احساس کرختی

معلمان باید در این شرایط یک محیط مناسب را برای دانش آموز فراهم کنند و به آنان توجه کنند تا خدایی ناکرده به اتفاقات ناگوار و تلخی منجر نشود.

۷)امتناع از مدرسه رفتن

یکی از بارزترین علائم اضطراب دانش آموزان امتناع از مدرسه یا هراس مدرسه است. این در شرایطی است که دانش آموز برای نرفتن به مدرسه، هر بهانه ای می آورد و گاها خود و خانواده اش را به خطر می اندازد. در موارد شدید امتناع از مدرسه رفتن دانش آموزان و فرار آنان به هر بهانه ای از مدرسه منجر به اخراج آنان از مدرسه می شود.

 

۸)اختلال بدخلقی (tantrums)

رفتار غیر قابل پیش بینی و یا به قولی قشقرق در دانش آموزان با هر سن می تواند به وجود آید. به طور مثال دانش آموزانی که دارای این اختلال هستند ممکن است در موارد حاد این امر باعث ترک تحصیلشان بشود و ضربه های بزرگی به آنان وارد کند. دانش آموزان بدخلق ممکن است باعث ایجاد آشوب هنگام سخنرانی ها، کلاس های درس یا محیط مدرسه شوند و تمرکز دانش آموزان دیگر را نیاز بهم بریزند.  بهتر است معلمان و مدیران مدرسه در صورت مشاهده این نوع رفتار ها سعی بر ریشه یابی این موضوع و برطرف کردن مشکل اساسی بکنند.

۹)وسواس در جهت کمال گرایی

دانش آموزان که دارای اضطراب های به ویژه اضطراب در عملکرد هستند دارای وسواس کمال گرایی هستند. این نوع افراد به خود فشار های زیادی را وارد می کنند تا اشتباه نکنند و خوشان را کامل نشان دهند. وسواس در کمال گرایی می تواند عزت نفس دانش آموزان را کم کنند و آسیب های جبران ناپذیری را به آنان وارد کنند.

 

۱۰) عادات نامناسب در فرض کردن امور

یکی از مشکلات شایع در دانش آموزان اضطرابی آن است همیشه بدترین فرض ممکن را در انجام امور خود دارند، به طور مثال زمانی که امتحان می دهند احساس می کنند بدترین نمره را می آورند و توسط هم کلاسیان، معلم و والدین خود مورد سرزنش قرار می گیرند. دانش آموزانی با این نوع نشانه های رفتاری بهتر است مدت زمان کوتاهی توسط مشاوران آموزش های لازمه را ببینند تا این عادات و رفتار های نامناسب را ترک کنند تا در سنین بزرگسالی با همسر، فرزند و در موقعیت شغلی و اجتماعی به خود و دیگران آسیب وارد نکنند.

 

کلام آخر:

معلمان نباید تنها به آموزش تکیه کنند و نسبت و به خلق و خوی های رفتاری دانش آموزان بی تفاوت باشند، با توجه به اینکه دانش آموزان اکثر اوقات خود را در مدرسه به سر می برند معلمان راحتر می توانند نشانه های رفتاری که باعث بروز مشکل در نوع درس خواندن و مسائل اجتماعی آنان می شود را شناسایی کنند. بهتر است این نوع دانش آموزان را بهتر درک کرد و در صورت وم آنان را با یک مشاوره تلفنی بهتر و بیشتر راهنمایی کرد.

 

با مشاوره تلفنی آرموو تمام مشکلات درسی ات رو بر طرف کن!

 

منبع:۱۰ نشانه مهم اضطراب دانش آموزان در کلاس


Armoo دانش ,اضطراب ,های ,آموزان ,آنان ,اختلال ,دانش آموزان ,می تواند ,اضطراب دانش ,دانش آموزانی ,ممکن است ,دانش آموزان معمولاً ,دچار اختلال اضطرابمنبع

چه زمانی به مشاوره درسی نیاز داریم؟

شناخت احساسات در کودکان

نکاتی که راجع به مشاوره کودک باید بدانیم

کلاس های جبرانی چه مزایایی دارند؟

۱۵ نمونه از وظایف مشاوران مدرسه

یادگیری معکوس چیست؟

مشاوره برای معلمان تازه کار

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

فروشگاه آنلاین با موزیک ثبت شرکت و برند بهترین متخصص قلب و عروق در ایران دیجیتال مارکتینگ tadrisertebat کافه دیزاین اولین مرکز دپو کاغذدیواری خرم آباد immigration موزیک هاب / دانلود آهنگ های جدید خرید اینترنتی